EL MAJUELO

The courtyard, nearly unused since its construction, was completely demolished to redefine its new boundaries through retaining walls. The result is a flat paved platform for leisure use, and a ramp to solve the difference of levels between the new terrace, the back ground (beyond the patio), and the garage (under the house). All the pavement of the terrace is modulated with a single piece of grey-coloured brick, 20×40 cm. sizes, used for flooring as also for steps or for the crowning of the intermediate bench. The paved areas are interrupted before reaching the lateral limits, to room vegetation, and to value the existing traditional mud-brick wall.

Technical Data

Typology: backyard renovation of a single-family house
Location: Fuentecén, Burgos
Use: residential
Stage: completed
Area: 143 sqm
Chronology: 2014 design / 2016, construction / 2017, gardening
Building contractor: Estruduero
Gardening: Viveros Núñez
Photography: Saizverdoux

EL-MAJUELO_web-01 EL-MAJUELO_web-02 EL-MAJUELO_web-04 EL-MAJUELO_web-03 EL-MAJUELO_web-05 EL-MAJUELO_web-06 EL-MAJUELO_web-07 EL-MAJUELO_web-08 EL-MAJUELO_web-09 EL-MAJUELO_web-10 EL-MAJUELO_web-11 EL-MAJUELO_web-12
Up