OPHTALEA

La clínica Ophtalea reuneix especialistes en diferents àmbits de l’oftalmologia per oferir un servei integral, i pot, per tant, rebre un elevat nombre de pacients al mateix temps.  Des de la recepció cada pacient es dirigit cap a l’àmbit d’espera relacionat amb la seva consulta i, en alguns casos, haurà de visitar-se amb més d’un especialista o assistent. És per aquesta raó que aquests àmbits d’espera i les circulaciones que es produeixen entre ells són especialment rellevants. Aquests espais s’articulen de forma radial des del nucli de recepció, buscant la llum natural de cadascuna de les tres façanes del local, i configuren al seu voltant les sales d’atenció, consulta o cirurgia.

Per reduir les possibles molèsties a causa del trànsit de pacients, la tria de materials ha tingut especial cura d’obtenir el màxim confort acústic (panells absorbents ranurats, fals sostre fonoabsorbent, moqueta, teixits) sense renunciar a l’expressivitat. A més, la geometria quebrada de la distribució i les diferentes intensitats lumíniques ajuden a crear àmbits públics més mesurats i agradables, davant les consultes, de geometria regular i disposició eminentment tècnica.

Fitxa tècnica

Tipologia: adequació interior de local com a clínica d'oftalmologia
Emplaçament: Bayonne, Pyrénées Atlantiques
Ús: sanitari
Estat: construït
Superfície: 305 m2 útils
Cronologia: 2015, projecte / 2016, obra
Col•laboradors: Integra ingenieros consultores
Constructor: Instalgara Montylen
Fotografia: Édouard Decam

OPHTALEA_web-01 OPHTALEA_web-02 OPHTALEA_web-03 OPHTALEA_web-04 OPHTALEA_web-05 OPHTALEA_web-06 OPHTALEA_web-07 OPHTALEA_web-08 OPHTALEA_web-09 OPHTALEA_web-10 OPHTALEA_web-11 OPHTALEA_web-12 OPHTALEA_web-13 OPHTALEA_web-14 OPHTALEA_web-15 OPHTALEA_web-16 OPHTALEA_web-17 OPHTALEA_web-18 OPHTALEA_web-19 OPHTALEA_web-20 OPHTALEA_web-planta
Pujar