ÉCLAT CLINIQUE

Des del moment de l’encàrrec es va treballar conjuntament tant el disseny de la imatge corporativa de la clínica com el disseny arquitectònic.  En ambdues feines s’ha volgut reflectir la qualitat mineral, com a valor a protegir i mantenir, de la dentadura humana.

El local objecte de la reforma es troba situat en una de les plantes superiors de l’edifici Cité du Palais, amb llargues vistes en totes les orientacions sobre la ciutat de Bayonne. El projecte reserva els espais més càlids i amb millors vistes per a les quatre consultes i les zones de recepció i espera, i agrupa les zones privades del personal de la clínica dins l’àmbit noroest, i amb accés independent, de manera que les circulacions pública i privada s’interfereixin el mínim possible.

En la part pública destaquen dos elements. El volum de recepció, compost d’una part més baixa i oberta (taulell d’atenció al públic) i una altra tancada (l’espai de confidencialitat), que actua com a reclam davant el recent arribat, i amb les seves línies suaus convida a circular al seu voltant, primer fins a la zona d’espera i posteriorment en direcció a les consultes. L’altre element protagonista és la paret corporativa, que acompanya el recorregut al llarg del passadís i indica la posició de les quatre consultes, en la qual s’ha fet un desenvolupament longitudinal basat en la nova imatge identificativa de la clínica mitjançant l’ús de panells lacats ranurats, que amaguen alternativament trams d’armaris, trams opacs o l’espai d’higiene.

Pel que fa als acabats, s’ha donat un tractament diferenciat a les zones tècniques de consulta (en acabats metàl·lics i gris antracita) i a la resta de la clínica (en colors blanc i beige) on s’ha intentat potenciar al màxim la calidesa de l’espai i la lluminositat de l’orientació.

Fitxa tècnica

Tipologia: reforma interior de local com a clínica dental
Emplaçament: Bayonne, Pyrénées Atlantiques
Ús: sanitari
Estat: construït
Superfície: 220 m2 útils
Cronologia: 2012, projecte / 2013, obra
Col•laboradors: Mara Sylvester, Laia Jutglà
Constructor: Betcat International
Fotografia i vídeo: Juan Carlos Quindós

ÉCLAT-CLINIQUE_web-01 ÉCLAT-CLINIQUE_web-02 ÉCLAT-CLINIQUE_web-03 ÉCLAT-CLINIQUE_web-04 ÉCLAT-CLINIQUE_web-05 ÉCLAT-CLINIQUE_web-06 ÉCLAT-CLINIQUE_web-07 ÉCLAT-CLINIQUE_web-08 ÉCLAT-CLINIQUE_web-09 ÉCLAT-CLINIQUE_web-10 ÉCLAT-CLINIQUE_web-11 ÉCLAT-CLINIQUE_web-12 ÉCLAT-CLINIQUE_web-13 ÉCLAT-CLINIQUE_web-14 ÉCLAT-CLINIQUE_web-15 ÉCLAT-CLINIQUE_web-16 ÉCLAT-CLINIQUE_web-17 ÉCLAT-CLINIQUE_web-18 ÉCLAT-CLINIQUE_web-19 ÉCLAT-CLINIQUE_web-20_planta ÉCLAT-CLINIQUE_web-21_detalle-recepción ÉCLAT-CLINIQUE_web-22_detalle-pared-corporativa ÉCLAT-CLINIQUE_web-23_detalle-consulta
Pujar